Výborný chlebík z ovsených vločiek

14724224_10209145169084531_741749546_o

Ak sa vyhýbate bielemu pečivu, tak určite oceníte tento ovsený chlebík s orieškovým nádychom. Normálne ma prekvapilo, aký je chutný :) Potrebujete iba základné 3 suroviny, nejaké tie koreniny a chlebík je na svete:

  • 400 g ovsenných vločiek
  • 100 g vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov
  • 500 ml vody
  • 1 menšia pl soli, mletá rasca, fenikel, drvený majorán

 

Postup: 

Vločky a orechy pomelieme na múku, zmiešame s PDP a koreninami, zalejeme pol litrom vody, rozmiešame a necháme chvíľu odstáť. Potom túto hustú zmes prelejeme do formy na biskupský chlebík. Ja som ju predtým vyložila s papierom na pečenie, aby sa mi chlebík ľahšie vyberal. Piekla som intuitívne. Najprv 20 minút na 180 stupňov prikryté alobalom, potom 30 minút bez alobalu a nakoniec som ešte dopiekla 20 minút na 250 stupňov. Treba skúšať dreveným špáradlom, či je už stred dopečený. Hotovo! U nás zožal úspech, snáď bude chutiť :))

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *