Pstruh na masle s tymianom

IMG_3256Rybky by sme mali zaraďovať často do svojho jedálnička. Sú ľahko stráviteľné, obsahujú omega 3 mastné kyseliny. Pstruh patrí medzi sladkovodné ryby. Dočítala som sa, že sladkovodné ryby obsahujú menej škodlivín ako morské a najbezpečnejšou a zároveň biologicky hodnotnou rybou pstruh.

Ingrediencie:

  • Pstruh
  • Plátky masla
  • Citrón
  • Pažítka
  • Soľ, provensálske korenie, tymián, cesnak, chilli paprička

Postup:

Pstruha som nasolila zvonku aj zvnútra.  Do brušnej dutiny som vložila kúsky masla, nakrájaný citrón, pažítku a tymián. Rybku som vložila do pekáča vystlatého papierom na pečenie. Na vrch som ešte dala kúsky cesnaku, tymián a chilli papričku. Piekla som v rúre na 200 stupňov približne 25 minút. Ako prílohu som mala šalátik z baby špenátu, poľníčka a sušených paradajok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *