Hokkaido cheesecake

13898345_10208479513523558_213407930_o

KORPUS:

  • 200 g ovsenných vločiek
  • 4 pl kokosového oleja
  • 1 vajíčko
  • 1 pl kakaa
  • niečo na osladenie (stévia, med, hnedý cukor)
  • voda

 

PLNKA

  • 1 hokkaido
  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 pl arašidového masla
  • 2 vajíčka
  • 2 čl škorice
  • 1/2 čl muškátového orieška
  • 1/2 čl mletého zázvoru
  • 1/2 čl vanilky
  • šťava z 1/2 citróna
  • niečo na dosladenie, ja som použila hnedý cukor

 

V prvom rade pripravíme tekvicu. Hokkaido ošúpeme, vydlabeme, nakrájame na kocky a varíme asi 20 – 30 minút podľa toho aké veľké kúsky sme nakrájali. Medzitým rúru zapneme na 200 ° a kým sa nám uvarí tekvica, pripravíme si korpus.

Korpus: Vločky zomelieme, pridáme kakao, kokosový olej, vajíčko, osladíme od oka a podľa chuti a doriedime troškou vody, aby nám vzniklo lepivé cesto. Formu vystelieme papierom na pečenie a cesto natlačíme na spodok formy a dáme zapiecť na 10 minútiek.

Plnka: Uvarenú tekvicu roztlačíme vidličkou a primiešame arašidové maslo, škoricu, muškátový oriešok, zázvor, vanilku, citrónovú šťavu. Nakoniec pridáme tvarohy a jogurt a vymiešame ešte ručným mixérom. Keď máme takto pripravenú plnku, nakoniec dosladíme. Každý podľa seba :) Je to tak najlepšie, ja to nevážim, len ochutnávam, resp. dávam ochutnávať 😀 Nalejeme na korpus a pečieme BEZ MRIEŽKY, NA SPODU RÚRY ešte 50 minút na 180 °.

 

DOBRÚ CHUŤ :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *